Proč by šnečí maso nemělo chybět na vašem jídelníčku? 

Vzrůstající ceny potravin nutí mnohé z nás přemýšlet nad levnější náhradou klasického jídleníčku. V mnoha zpravodajských relacích jsme tak již slyšeli zprávy o tom, že si lidé začínají sbírat šneky jako zdroj masa. Co vlastně toto maso představuje pro náš organismus a proč byste nad ním měli uvažovat?  

Na šnečích farmách se jim daří 

Šnečí maso můžete přijet sami ochutnat například do šnečí farmy, kde mají i restauraci. Porcí šneků v tortile, se žampiony, nebo třeba po burgundsku nejlépe zjistíte, zda vám tato pochoutka bude vyhovovat. Navíc zde mají šneky chované v bezpečných podmínkách.  

Když se totiž vydáte pro šneky do volné přírody, počítejte s tím, že tam snědli kde co. Tím myslíme zejména pesticidy, nebo také škodlivé nátěry z domů nebo předmětů. Všechny látky, které během života zkonzumovali, se následně přenášejí do masa.  

Nízký obsah kalorií a vysoký obsah bílkovin 

Šnečí maso je vyhledávanou pochoutkou. Zaujme vás nejvíce jeho dietní podoba. Ve sto gramech masa šneků naleznete pouze 76 kalorií. Tuku neobsahují ani jedno procento.  

Pro náš organismus je šnečí maso velmi přínosné. Neobsahuje totiž žádné kosti ani šlachy a je v něm obsaženo více než 15 procent proteinů.  

Dodejte tělu vitamíny 

Potřebujete do těla dodat vitamíny a živiny? Dejte si šnečí maso. Je bohatým zdrojem vápníku, mědi, zinku, železa i fosforu. Oceníte vitamíny skupiny A i B. Užitečné aminokyseliny budou přispívat ke správné funkci vašeho těla.  

Příprava masa trvá několik dnů 

Než si dáte šnečí dobrotu, zabere to několik dnů. Nejprve je potřeba šneky zbavit vnitřností, slizu a ulity. Když se ale naučíte, jak na to, máte zdroj chutného masa na dosah ruky. Například ve Francii nedají v restauracích dopustit na bílý kaviár, který je připraven ze šnečích vajíček.  

Vydáte se na šnečí farmu a zkusíte, zda vás šnečí pochoutky osloví? 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.