Skořice a její zdravotní benefity. Znáte je všechny?
Jste milovníkem skořice? Skořice skvěle dochutí sladký pokrm a dodá mu speciální aroma. Je skořice jen výborné dochucovadlo nebo má také zdravotní benefity? Jen málokdo ví, že skořice patří mezi superpotraviny čili potraviny, které jsou zdraví ku prospěchu víc než jiné na trhu.
Vánoční čas se jako každý rok nesl v duchu vůně skořice. Ta zkrátka k Vánocům patří, o tom není pochyb ani sporu. Při konzumaci skořicového cukroví si však jenom hrstka lidí uvědomila, že skořice je synonymem pro řadu zdravotních benefitů. Co konkrétně umí?
Skořice a zdravotní benefity
Skořice napomáhá snižovat krevní cukr v těle, krevní tlak a podporuje správnou funkci krevního systému. Také pozitivně působí na naši paměť, podporuje hojení ran a má pozitivní účinky na mozkové a srdeční funkce. Obsahuje minerální látky, vysokou dávku manganu a antioxidační látky, které bojují proti volným radikálům v organismu. Obsahuje nepostradatelný vápník, železo a vlákninu.
Skořice se užívá k lékařským účelům už od dávné historie a nese řadu pozitivních účinků na náš organismus. Nemá téměř žádné kalorie. Obsahuje pouze 19 kalorií (v jedné polévkové lžíci).
Další informace o skořici
Skořice je vysušená kůra rostliny Cinnamomum verum. Jedná se o strom původem ze Srí Lanky. Stromy se pěstují na plantážích také v Indii například. Tato skořice je pravá Cejlonská, která je často zaměňována se skořicí „Cassia“, která není pravou skořicí.
Můžeme ji přidávat do sladkých pokrmů, ale také do slaných nebo jako ochucovadlo kávy. Je vhodná také při dietách, kdy dodá pokrmu chuť a příjemné aroma a nahradí Vám sladkou chuť. Celou skořici můžete použít nejen do pokrmů, ale také jako voňavou dekoraci do bytu a na bytové doplňky. Jedná se víceméně o vánoční dekoraci, která dodá bytu krásnou vůni a nádech vánočního času.