Potraviny, které pomůžou mineralizovat tělo

Lidské tělo se skládá z mnoha látek, včetně minerálů. Bohužel málokterý člověk si uvědomuje, že právě minerály dnes a denně ztrácí (v létě obzvlášť). Na vině je pocení, během kterého se vylučují tekutiny z těla a společně s nimi také minerály, které jsou pro něj tak nepostradatelné. Pokud vám doplňování látek pomocí doplňků stravy není zrovna sympatické, nabízí se zařazení konkrétních potravin do jídelníčku. Na jaké se vyplatí vsadit? 

Brokolice chrání buňky 

I když ji mnoho lidí nemá v lásce, brokolice je trefou do černého, pokud se jedná o doplnění jídelníčku zdravými potravinami. Dokáže mineralizovat organismus a ochránit buňky před jejich poškozením. Jako jedna z mála brukvovitých druhů zeleniny má podle odborníků protirakovinné účinky – má v popisu práce ničit karcinogeny. Bojuje však i proti jiným virům a bakteriím, jež mohou lidské tělo potrápit. 

Mandle jako prevence rakoviny 

Za prevenci rakoviny je možné označit i mandle, oblíbené oříšky, které doplňují nejednu snídani nejednoho člověka. Stejně jako zmiňovaná brokolice, i tento druh ořechů je protirakovinný. Obsahuje hromadu vitaminu E, bílkovin i zdravých tuků, proto se je nebojte zakomponovat do jídelníčku.  

V tomto případě ale platí, že všeho moc škodí. Proto konzumujte ideálně pouze jednu hrst ořechů denně. I když se v ořeších ukrývají zdravé tuky, jsou to pořád tuky. 

Papája pro dobré trávení 

Znáte potravinu jménem organická papája? Tento exotický druh se pomalu ale jistě dostává i do českých domácností a je to velice dobře. Zlepšuje totiž trávení, také reguluje hladinu cukru v krvi a snižuje krevní tlak. Bylo také prokázané, že urychluje hojení ran.  

Papája je stejně jako jiné podobné exotické druhy silným antioxidantem čili se podílí na vyplavení škodlivých látek z těla. A i díky tomuto umu je pro tělo víc než důležitý. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.